De Warmste Onesieparty

Ten voordele van Bednet

Wij zijn Sd'A, Studentenclub der Ambetanterikken. We organiseren in samenwerking met ons clubcafé , Ambiorix, de warmste onesie party. We zamelen geld in door een spaarpotje te zetten (zoals in een slaapkamer). Ook vragen we iets meer geld voor de drank, waarvan dit geld dan naar het goede doel gaat.

Waarom dit goed doel?

Wij als Sd'A, een studentenclub, vinden het belangrijk dat je, no matter what, de lessen kan meevolgen. Is het echt je droom om voor een bepaalde richting te studeren. Dan moet er de mogelijkheid zijn om dit te kunnen, desondanks dat je een ziekte hebt/ je ziek bent.

Bednet

Ook als je ziek bent heb je het recht om naar school te gaan en bij je vrienden te zijn. Recht op onderwijs is al sinds 1990 een van de universele kinderrechten. Bednet garandeert het recht op onderwijs voor kinderen die omwille van een medische reden tijdelijk of lange tijd niet naar school kunnen gaan. Zowel vijfjarige kleuters als kinderen uit het lager en secundair onderwijs komen in aanmerking.

Bednet zorgt ervoor dat zieke kinderen de les in hun klas live kunnen volgen, van thuis uit via internet. Zo blijven ze mee met de les en houden ze contact met hun vrienden. Kinderen vergeten even dat ze ziek zijn en kunnen weer deel uitmaken van de klasgroep.

Bekijk hier het filmpje met Linde die een bezoekje brengt aan Bednetter Lola: http://bit.ly/2cHrQRs

www.bednet.be

Bekijk dit goed doel