de warmste natuur-wenskaarten

Ten voordele van HSP Vlaanderen vzw

Ik verkoop handgemaakte wenskaarten met de foto's die ik zelf nam op mijn talrijke wandelingen gedurende mijn burn-out.
Ik kies voor dit doel omdat het als hoogsensitief persoon heel erg zoeken is om jezelf te kunnen blijven in een drukke maatschappij.

"Less is more", tijd leren nemen en genieten is de boodschap die ik dan ook graag meegeef.

Ik hoop ook te kunnen raken met mijn quotes, te inspireren, te kijken met nieuwsgierige ogen, dankbaar te zijn voor al het moois in de natuur om ons heen.

Waarom dit goed doel?

Afgelopen jaar kreeg ik, als hsp, een burn-out. De overprikkeling had het gehaald van mijn creativiteit en eindeloze empathie. Door deze situatie begon ik te wandelen in alle bossen in de omgeving, om te ontprikkelen en weer positieve energie op te laden. Tijdens het wandelen begon ik te fotograferen. Hierdoor leerde ik bewust te genieten van alle het mooie in de natuur. Dit wilde ik met zoveel mogelijk mensen delen via multimedia. Daar kwamen mooie reacties op. En dit gaf mij de kracht om ook mijn steentje bij te dragen voor de warmste week.
Ik verkoop handgemaakte wenskaarten met de foto's die ik zelf nam op mijn talrijke wandelingen.
Ik kies dan ook voor dit doel omdat het als hoogsensitief persoon heel erg zoeken is om jezelf te kunnen blijven in een drukke maatschappij.
"Less is more", tijd leren nemen en genieten is de boodschap die ik dan ook graag meegeef.

HSP Vlaanderen vzw

Hoogsensitiviteit (HSP) is een persoonlijkheidskenmerk dat gepaard gaat met een sterker ontwikkeld zenuwstelsel. (15 à 20% van de bevolking)

De westerse maatschappij met zijn ratrace, informatieoverload en constante bereikbaarheid is geen ideaal klimaat voor hoogsensitieve personen. HSP is dan ook vaak een risicofactor voor CVS, burnout, depressie, fibromyalgie, ... Bij kinderen gaat het om leer-, gedrags- en sociale problemen.
HSP Vlaanderen vzw is het platform waar ervaring en wetenschappelijk onderbouwde informatie gedeeld wordt. Dit gebeurt o.m. via preventie door lezingen en cursussen, HSP-Praatkaffees, kinder- en jongerenkampen Groeikracht, het magazine De Cocon, ...

De samenwerking met hulpverleners en leerkrachten draagt ertoe bij hoogsensitieve mensen in de maatschappij te laten thuiskomen.

Bekijk dit goed doel

Video's