De Warmste MUG-heli for life

Ten voordele van MUG-Helikopter IMDH vzw

Sinds april 2019 zijn wij bezig met het verkopen van snoepen, wafels, sponsoracties...
Zo wandelden twee mannen de dodentocht ten voordele van dit goede doel.
We organiseren op 23 november een benefiet in Blankenberge met allerlei artiesten, animatie...
We haalden ondertussen al veel gele binnen, maar we blijven gaan tot december, tot de Warmste week! 💪🏻

Waarom dit goed doel?

Het is een levensnoodzakelijk goed doel die volgens ons véél te weinig in de kijker komt. Het redt jaarlijks vele mensenlevens en is gewoon enorm mooi dat dit bestaat!

Ook door een persoonlijke reden kwamen we bij dit goed doel.
Ongeveer drie jaar geleden kreeg Inge Van Daele, mijn mama (Lara) en van mij broer (Arne Jacobs), een hersenbloeding. De MUG-helikopter kwam toen vanuit het AZ Sint-Jan Brugge gevlogen om haar te komen halen. Dit was een levensnoodzakelijke redding. Als deze helikopter er niet was, was onze mama er niet meer.

De helikopter landde op haar werk in Zeebrugge. Hun mama haar werk heeft naar aanleiding van dit voorval 25 000 euro geschonken aan de MUG-heli.
De helikopter betekent dus zeer veel voor ons en telkens al wij deze zien vliegen, krijgen we even kippenvel.
Toen onze oma in januari overleedt aan een andere vorm van een hersenbloeding, kwamen ze meteen op het idee om iets te doen voor een goed doel, de MUG-helikopter.

MUG-Helikopter IMDH vzw

De vzw Instituut voor Medische Dringende Hulpverlening en zijn MUG-Helikopter redt al ruim 30 jaar levens en komt gemiddeld 600 maal per jaar tussen bij levensbedreigende aandoeningen ten gevolge van ziekte of ongevallen.

Financiering deels via sponsoring
De kostprijs kan en mag zeker niet verhaald worden op de vervoerde patiënten aan wie hetzelfde tarief van het ambulancevervoer via de weg wordt aangerekend. De financiering gebeurt door een bijdrage van de provincie West-Vlaanderen, gemeentes uit West-Vlaanderen en een 10-tal Oostvlaamse gemeenten . Verder dient beroep gedaan te worden over zowel grote als kleine sponsoren om het jaarlijks budget sluitend te krijgen.

Bekijk dit goed doel

Video's