De warmste middag

Ten voordele van Bednet

De leerlingen op onze school krijgen de kans om hotdogs te bestellen zodat ze hun boterhammetjes eens thuis kunnen laten en kunnen genieten van een warme maaltijd samen met hun kameraden.

Waarom dit goed doel?

We komen er als school voor de 2de keer in 3 jaar tijd mee in aanraking. Eerst voor een leerling met kanker (die ondertussen gelukkig genezen is) en nu voor een leerling in het eerste leerjaar met een ernstige spierziekte.
De subsidies voor Bednet minderen, maar het is zo belangrijk dat het blijft bestaan!

Bednet

Ook als je ziek bent heb je het recht om naar school te gaan en bij je vrienden te zijn. Recht op onderwijs is al sinds 1990 een van de universele kinderrechten. Bednet garandeert het recht op onderwijs voor kinderen die omwille van een medische reden tijdelijk of lange tijd niet naar school kunnen gaan. Zowel vijfjarige kleuters als kinderen uit het lager en secundair onderwijs komen in aanmerking.

Bednet zorgt ervoor dat zieke kinderen de les in hun klas live kunnen volgen, van thuis uit via internet. Zo blijven ze mee met de les en houden ze contact met hun vrienden. Kinderen vergeten even dat ze ziek zijn en kunnen weer deel uitmaken van de klasgroep.

Bekijk hier het filmpje met Linde die een bezoekje brengt aan Bednetter Lola: http://bit.ly/2cHrQRs

www.bednet.be

Bekijk dit goed doel