De Warmste Middag

Ten voordele van Effen Weg

Tijdens De Warmste Middag (van 12 tot 16u) kun je komen proeven van een heerlijke soep, thee of andere lekkernijen, en is er een uitgebreid aanbod van workshops die lichaam en geest versterken:

* Mantra's voor een kalme geest (met Conny Vercaigne)
* Smartphonefotografie (met Tom Linster)
* Helend spreken: inleiding (met Nathalie Van Leuven)
* Siebrand Craeynest: subcultuur in het jeugdwerk
* Zenmeester Kat (met Lieven Ostyn)
* Op wandel met Effen Weg vzw
* Zacht dynamische yoga (met Pol Bruneel)
* Citaten uit het boek: 'Sterker dan ooit ‘ van Brené Brown (met Linda Accou)
* Stop-Dance: dans en meditatie (met Rie Vanduren)
* Stille meditatie vanuit de zentraditie (met Geert Acke)
* FiloSofa: Moeten we vooroordelen veroordelen? (met Bie Cools)

Waarom dit goed doel?

Het doel van deze organisatie sluit aan nauw bij onze beleidsdoelstelling zorgzame samenleving. Onze beide organisaties buigen zich over de toenemende problematiek van burn-out en gaan op een verbindende creatieve manier op zoek naar sensibilisering en oplossingen.

Effen Weg

Met Effen Weg organiseren wij jaarlijks +/- 180 begeleide wandeltochten voor mensen met chronische pijn of mensen in burnout, depressie... Mensen voor wie het reguliere wandelcircuit te moeilijk is want te lang, te snel ... Onze wandelingen worden door onze vrijwilligers begeleid en het aantal deelnemers is beperkt. Wij kiezen voor wandelen omdat het een laagdrempelige vorm van bewegen is. Buiten een paar goede schoenen heb je niet veel nodig. Onze tweede pijler is de natuur. Wij geloven sterk in de helende werking van de natuur op het welzijn van de mens. Onze wandelingen worden dan ook met zorg uitgestippeld en lopen zo veel mogelijk over onverhard terrein met onderweg voldoende rustpunten. Aan het einde van de wandeling kan wie dat wenst nog even blijven napraten op een terrasje ... informeel en gezellig. Zo geraken vele mensen uit hun sociaal isolement en ontstaan mooie vriendschappen.

Bekijk dit goed doel