De warmste markt

Ten voordele van MS-Liga Vlaanderen

We organiseren eerst een gezellige ketnetkoekenbak door onze leerlingen tijdens de les waarbij ze zeer veel leren zoals samenwerken, wegen, koken, etc.
om nadien deze koekjes te kunnen verwerken.
Omdat niet alle klassen gelijktijdig kunnen bakken zijn er ook klassen die knutselwerken zullen maken tijdens de les om aan een kleine bijdrage te verkopen.

Na schooltijd stellen we dan in de refter een gezellig marktje op aan de tafels zodat de ouders een bijdrage kunnen leveren.

Daarnaast zal er ook een rospot aanwezig zijn om alle kleine centjes op te vangen.

Waarom dit goed doel?

Bij ons op school werkt er een leerkracht die te maken krijgt met MS.
Er is een zeer groot begrip voor vanuit alle collega's maar we merken dat het voor haar een dagelijks geven en nemen is van rustperiodes.
We willen haar een hart onder de riem steken om bij te dragen aan een organisatie die haar helpt de puzzelstukjes van deze ziekte bij elkaar te leggen.

MS-Liga Vlaanderen

MS-Liga Vlaanderen vzw is er in eerste instantie voor personen met MS (PmMS) en hun omgeving.

MS is een chronische, ongeneeslijke aandoening van het centrale zenuwstelsel, waarbij ontsteking leidt tot schade aan zenuwbanen en hun omhulsel. Het ziekteverloop is moeilijk voorspelbaar en erg divers. Daarom wordt multiple sclerose ook wel de aandoening met 1000 gezichten genoemd.
De verschillende zichtbare en onzichtbare symptomen hebben een grote impact op de levenskwaliteit. Daarom zet MS-Liga Vlaanderen in op 7 verschillende pijlers: informeren, sensibiliseren, psychosociale begeleiding, financiële ondersteuning, lotgenotencontact, belangenverdedigingen en ondersteuning van wetenschappelijk onderzoek.

Door de unieke combinatie van professionele medewerkers en vrijwilligers is MS-Liga Vlaanderen vzw aanwezig in alle Vlaamse provincies en Brussel.

Bekijk dit goed doel