De warmste markt

Ten voordele van Ontrafel

Ook wij, als Kortrijkse basisschool, willen ons steentje bijdragen voor de warmste week. Meer dan 35 ouders uit meer dan 10 verschillende landen koken morgen iets voor de warmste week. Ze maken iets typisch voor hun land. Sommigen maken aperitiefhapjes, anderen een dessertje en nog anderen een heus hoofdgerecht. Deze kunnen aan een heel democratisch prijsje gekocht en geproefd worden.
Alle kinderen van onze school knutselden de laatste weken mooie werkjes. Deze worden eveneens te koop aangeboden.
Er kan gezellig iets gedronken worden, er kunnen plaatjes aangevraagd worden, kinderen van onze school kunnen op die aangevraagde nummertjes dansen op het podium...
We willen er een gezellig evenement van maken waar verschillende culturen elkaar ontmoeten. Al een mooi idee op zich maar we steunen er nog eens een goed doel mee ook. De opbrengst van dit gebeuren gaat immers naar vzw Ontrafel, een organisatie uit Kortrijk waar wij als school ook al enkele keren beroep hebben opgedaan

Waarom dit goed doel?

Als school hebben we al verschillende keren beroep kunnen doen op hun expertise. We vinden het een fantastische organisatie en zijn blij dat we hen op deze manier kunnen ondersteunen.

Ontrafel

Vzw Ontrafel, "Bleekweide Kortrijk", is een expertise- en begeleidingscentrum voor kinderen, jongeren en hun gezinnen dat deel uitmaakt van het Bleekweide-netwerk in Vlaanderen. We gaan samen op weg met breed verlies, rouw, emotionele pijn, trauma en groeiprocessen.
We bieden zowel individuele begeleidingen als groepsbegeleidingen aan, zetten schoolprojecten op en organiseren (vormings)activiteiten voor het brede publiek.
Hierbij mag niemand in de kou blijven staan.
Een luisterend oor via ons meldpunt, geen wachtlijsten waardoor de hulp laagdrempelig wordt, ...
Via ons hulpfonds maken we begeleiding en therapie mogelijk voor kinderen en jongeren waarvan hun gezin het financieel niet breed heeft.

Bekijk dit goed doel

Video's