De Warmste Markt

Ten voordele van ALS Liga

We stellen onze 'Markt1' open voor verkoop van kerstcadootjes ten voordele van goede doelen. Wij dragen letterlijk ons steentje bij en maken geursteentjes uit keramiek. Opbrengst van verkoop en hapjes en drankjes gaat integraal naar de ALS liga.

Waarom dit goed doel?

Een liefdevolle herinnering aan Nora Tilley die haar eigen strijd tegen deze ziekte verloor. Wij zetten de strijd verder voor verder onderzoek naar de behandeling

ALS Liga

ALS is een progressieve, dodelijke ziekte waarbij de motorische zenuwcellen wegvallen en verlamming intreedt. Ook de functies van spraak, slikken en ademen worden aangetast. Na de diagnose leeft de patiënt gemiddeld 33 maand.

De levenskwaliteit van ALS patiënten (pALS) zo optimaal mogelijk houden en wetenschappelijk onderzoek stimuleren zijn prioriteiten van de ALS Liga. De ALS Liga stelt gratis hoogtechnologische hulpmiddelen ter beschikking om problemen met communicatie en mobiliteit van ALS patiënten op te vangen. Daarnaast informeert de ALS Liga pALS en familieleden over het mogelijke verloop van ALS en verstrekt psychosociale ondersteuning.

Bekijk dit goed doel