De warmste mama baby yoga / Het warmste moederkoekenhuisje

Ten voordele van Kind en Preventie vzw

De mama baby yoga is een leuke manier om in beweging te zijn samen met je baby.
Tijdens het moederkoekenhuisje kunnen de mama's onderling hun verhaal kwijt en horen hoe andere mama's zaken aanpakken i.v.m. de zorg rond hun baby. Ze hebben vaak nood aan deze sociale contacten.
Als zelfstandige vroedvrouwen zijn we graag aanwezig om de mama's hun vragen te beantwoorden en hen tips & adviezen te geven.

Waarom dit goed doel?

We kiezen graag voor een goed doel dat betrekking heeft op ons werk.
Als zelfstandige vroedvrouwen komen we dagelijks in contact met zwangeren en mama's met hun baby's. Ze zijn vaak erg onzeker en hebben veel vragen. Het is van groot belang dat ze weten bij wie (en welke organisaties) ze terecht kunnen.
Bovendien vinden we het fijn een organisatie te kiezen die dichtbij onze regio ligt.

Kind en Preventie vzw

Kind en Preventie vzw organiseert in Vlaanderen en Brussel consultatiebureaus, inloopteams en prenatale steunpunten voor (toekomstige) ouders en hun kinderen. We doen dit in nauwe samenwerking met K&G.
- In de consultatiebureaus kunnen ouders met hun baby terecht met vragen over de ontwikkeling, vaccinaties, ….
- Een inloopteam is een betrouwbare plaats voor kwetsbare ouders en hun kinderen, waar ze terecht kunnen voor opvoedingsondersteuning.
- In een prenataal steunpunt kunnen vrouwen voor wie de weg naar de reguliere medische begeleiding moeilijk loopt, terecht.

Samen met meer dan 4000 vrijwilligers bouwen we onze dienstverlening uit.
Een basishouding is : we geloven sterk in de kracht van mensen.

Bekijk dit goed doel