De warmste Lunch

Ten voordele van Vlaamse Liga voor Fibromyalgie-Patiënten

De buurtbewoners De Bildings Kortrijk nodigen buurtbewoners en sympathisanten uit voor een lekkere Croque garni en een dampende kom soep in elkaars warme gezelschap. Dit op dinsdag- en donderdagmiddag 10 en 12 december 2019.
De buurtbewoners bereiden zelf de soep en croques met de ondersteunde hulp van Foodact Kortrijk.
Per croque met kom soep wordt €2 gevraagd. De opbrengst gaat naar de Vlaamse Liga voor Fibromyalgie patiënten.

Waarom dit goed doel?

Buurtbewoners De Bildings Kortrijk zetten actie op voor een buurtbewoner met Fibromyalgie en hopen zo hun steentje bij te dragen.

Vlaamse Liga voor Fibromyalgie-Patiënten

De Vlaamse Liga Fibromyalgie Patiënten of kortweg VLFP vzw is een vereniging die werkt met en voor fibromyalgie-patiënten om ondersteuning te bieden aan lotgenoten en hun omgeving. Patiënten kampen met verschillende klachten tegelijk: pijn, stijfheid, hoofdpijn, darmproblemen, vermoeidheid, slaapstoornissen. Het zijn dus chronische pijnpatiënten. Typisch is de drukpuntgevoeligheid op een aantal specifieke punten of "tender points". De lotgenotensamenkomsten in Vlaanderen, nu op 21 locaties, vormen een belangrijk luik van onze werking. Dit behelst voor een stuk het vinden van de juiste contactpersonen om de groepen te begeleiden, hun opleiding & bijscholing en de verwerking van de administratie. VLFP organiseert ook voordrachten geeft een ledenblad uit en informeert via brochures/FB/website/telefoonpermanentie. We zijn ook actief lid van Reumanet en het Vlaams Patiënten Platform ( VPP )
VPP is ook de eerste gesprekspartner van de diverse regeringen .

Bekijk dit goed doel