De Warmste Loop.

Ten voordele van MUG-Helikopter IMDH vzw

De leerlingen van onze campus, dus zowel van de kleuterafdeling, de afdeling lager onderwijs als van de Tienerschool (5de en 6de leerjaar en 1ste en 2de middelbaar), en ouders en sympathisanten nemen deel aan een sponsorloop op het schooldomein.

Waarom dit goed doel?

Via de school of via familie, vrienden of kennissen, als lid van de gemeenschap, via het werk ... Op de een of andere manier hebben we allen wel 'ns van ver of dichtbij te maken gekregen met de levensreddende tussenkomsten van de enige MUG-heli in Vlaanderen. Het financieringsluik omtrent de MUG-heli is al jaren een onzeker gegeven; graag willen wij met onze campus Basisschool Einstein - Maerlantatheneum De Haan ons steentje bijdragen!

MUG-Helikopter IMDH vzw

De vzw Instituut voor Medische Dringende Hulpverlening en zijn MUG-Helikopter redt al ruim 30 jaar levens en komt gemiddeld 600 maal per jaar tussen bij levensbedreigende aandoeningen ten gevolge van ziekte of ongevallen.

Financiering deels via sponsoring
De kostprijs kan en mag zeker niet verhaald worden op de vervoerde patiënten aan wie hetzelfde tarief van het ambulancevervoer via de weg wordt aangerekend. De financiering gebeurt door een bijdrage van de provincie West-Vlaanderen, gemeentes uit West-Vlaanderen en een 10-tal Oostvlaamse gemeenten . Verder dient beroep gedaan te worden over zowel grote als kleine sponsoren om het jaarlijks budget sluitend te krijgen.

Bekijk dit goed doel