De Warmste lichtjes

Ten voordele van Centrum ter Preventie van Zelfdoding

Wij willen naar aanleiding van de Warmste Week theelichtjes, hartjes en sterretjes maken in beton, al dan niet beschilderd, of voorzien van een persoonlijke noot.
Dit alles verkopen we ten voordele van het ‘Centrum ter preventie van zelfdoding’. Aangezien de Warmste Week zijn hoogtepunt kent naar Kerstmis toe, kozen we voor deze ‘lichtjes’, passend bij de kerstboom of bruikbaar als (tafel)versiering. Wie ‘gewoon’ een lichtje of sterretje wenst voor iemand die men mist, is bij ons ook aan het juiste adres. En ook als je op zoek bent naar een origineel geschenkje… ;-)
We proberen om er telkens iets persoonlijks van te maken door toevoeging van een letter, een naam, een kleurtje… Let wel: Al onze creaties zijn UNIEK en voorzien van een stofvrij laagje; het eerste theelichtje krijg je er meteen bij!
Je kan ons vinden op zaterdag 14 december op de kerstmarkt in Aalbeke van 16 tot 22 u. bij de stand van Femma aan het WZC De Weister.

Waarom dit goed doel?

In minder dan een jaar tijd verloor ik 5 mensen, uit mijn dichte en minder dichte omgeving, die uit het leven zijn gestapt. Veel mensen kennen het Centrum ter Preventie Zelfdoding niet. Daarom Ik wil het CPZ en de Zelfmoordlijn helpen beter bekend te maken. En met mijn bescheiden bijdrage hen iets meer armslag geven.

Centrum ter Preventie van Zelfdoding

Per dag overlijden 3 Vlamingen door zelfdoding, 28 mensen ondernemen een poging. Toch kan zelfdoding voorkomen worden en is preventie mogelijk. Het Centrum ter Preventie van Zelfdoding wil zelfdoding voorkomen, door de Zelfmoordlijn en door het sensibiliseren en geven van vorming ivm het herkennen van signalen dat iemand aan zelfdoding denkt en hoe hierop preventief te reageren.

Aan de Zelfmoordlijn 1813 werken we met vrijwilligers die 24/24 gesprekken voeren met mensen die aan zelfdoding denken en hun omgeving. Ze doen dit anoniem via de telefoon, e-mail en chat. Jaarlijks beantwoorden we ruim 15.000 gesprekken, jammer genoeg worden er ook gesprekken gemist. Meer middelen kunnen ons helpen meer beantwoorders op te leiden en dus meer gesprekken te voeren.

Samen kunnen we zelfdoding voorkomen!

Bekijk dit goed doel