De Warmste Lerarenquiz

Ten voordele van Bednet

Met de studenten Economie en PAV van de lerarenopleiding HoGent organiseren we met trots De Warmste Lerarenquiz.
Een ware competitie tussen de verschillende teams binnen zes themarondes van hoog niveau. De winnaar mag zich voor één jaar 'de slimsten van de Ledeganck' noemen.
De avond wordt vergezeld van een hapje en een drankje.

Waarom dit goed doel?

Wij zijn studenten Economie en PAV van de lerarenopleiding secundair onderwijs HoGent. Als goed doel hebben we gekozen voor Bednet omdat we het zeer belangrijk vinden dat kinderen en jongeren die tijdelijk niet naar school kunnen, toch de lessen in hun klas kunnen volgen en in contact kunnen blijven met hun vrienden en vriendinnen.

Bednet

Ook als je ziek bent heb je het recht om naar school te gaan en bij je vrienden te zijn. Recht op onderwijs is al sinds 1990 een van de universele kinderrechten. Bednet garandeert het recht op onderwijs voor kinderen die omwille van een medische reden tijdelijk of lange tijd niet naar school kunnen gaan. Zowel vijfjarige kleuters als kinderen uit het lager en secundair onderwijs komen in aanmerking.

Bednet zorgt ervoor dat zieke kinderen de les in hun klas live kunnen volgen, van thuis uit via internet. Zo blijven ze mee met de les en houden ze contact met hun vrienden. Kinderen vergeten even dat ze ziek zijn en kunnen weer deel uitmaken van de klasgroep.

Bekijk hier het filmpje met Linde die een bezoekje brengt aan Bednetter Lola: http://bit.ly/2cHrQRs

www.bednet.be

Bekijk dit goed doel