De Warmste Leie

Ten voordele van Refu Interim

Reddingsvesten, peddels & boten zijn voorzien: het enige dat jij nog moet meebrengen is je enthousiasme! Kom naar de verlaagde Leieboorden om mee te doen en verdien een warme choco. Prijs: €1 + vrije bijdrage.

Waarom dit goed doel?

Die mensen hebben al zoveel te verduren gehad en dan komen ze in België aan waar niemand hen begrijpt of wil helpen. Refu Interim is een van de weinigen die hen steunen.

Refu Interim

Refu Interim wil de sociale en professionele zelfredzaamheid van nieuwkomers (asielzoekers, vluchtelingen en andere groepen van met een recente migratie-ervaring) bevorderen. We steunen hen in hun traject naar werk en geven een duw in de rug bij het uitbouwen van een sociaal netwerk. Dit doen we door voor hen een vrijwilligersengagement te zoeken binnen de brede sociale, culturele en vrijetijdssector. Omdat het flexibel en plezant is, en je kansen krijgt om mensen te ontmoeten, taal te oefenen en professionele skills op te doen. Refu Interim is geen echt interimkantoor maar investeert vooral tijd en middelen in een persoonlijk contact. Mensen en organisaties die elkaar anders misschien niet zouden vinden, brengen we samen via vrijwilligerswerk. We zoeken een engagement op maat gebaseerd op talenten, ambities en skills. Een engagement dat niet alleen de nieuwkomers, maar ook de partnerorganisaties ten goede komt.

Bekijk dit goed doel