De Warmste Langste Muzische dag op de SAMWD Harelbeke

Ten voordele van Het Ventiel vzw

Het langste ontbijt van 8u-12u30:
ontbijtconcertjes met korte optredens door de leerlingen uit de klassen muziek woord dans

De langste jam(sessie) van 13u30-16u:
leerlingen uit de jazz-pop-rockafdeling

De langste fanfare (met woordkoor) vanaf 17u:
#duw mee is een sponsorwandeling ten voordele van Mobile School vzw. Hun laatste stopplaats, voor ze Kortrijk bereiken, is onze school
We vertrekken samen om 17u naar het Nelson Mandelaplein. (Kom op een leuke manier 'verlicht'). Natuurlijk hebben we onze instrumenten, stem bij. We verwachten om 19u15 aan te komen bij de presentatoren van Studio Brussel.

Waarom dit goed doel?

Belangrijke momenten in ons leven zijn vaak gekoppeld aan muziekherinneringen. Bij mensen met dementie kan muziek vergeten herinneringen of het gevoel hiervan naar boven halen.
Als stedelijke academie voor muziek woord dans 'Peter Benoït' is muziek voor ons natuurlijk ook erg belangrijk.

Daarnaast zijn een aantal buddy's van Het Ventiel als leerkracht/leerling in onze academie actief geweest.

Het Ventiel vzw

Jongdementie is een ingrijpende ziekte die mensen overvalt in de fleur van hun leven.Veel dingen lukken niet meer, mensen raken in een sociaal isolement.Dit willen we doorbreken met Het Ventiel.Wat vroeger alleen lukte, kan nu samen met een buddy.Samen iets doen, is ook leuker.Voor wat niet meer kan, komt iets nieuws in de plaats.Nadruk ligt op wat er wél nog kan.Het sociaal isolement wordt doorbroken. Mensen met jongdementie komen weer buiten en nemen deel aan het sociale leven samen met hun buddy.Het Ventiel biedt ook groepsactiviteiten aan.Warme contacten met lotgenoten zijn deugddoend en hartverwarmend. Buddy’s zijn geëngageerde vrijwilligers met een hart voor mensen met jongdementie.

Bekijk dit goed doel