De Warmste LAN

Ten voordele van HACHIKO

Een LAN-party, ten voordele van Hachiko, voor iedereen die er zin in heeft, met een expo, eten en natuurlijk, games. Deze LAN-party gaat door in Sint-Katelijne-Waver.

Waarom dit goed doel?

Bij ons, Kampvuur, staat inclusie centraal. Iedereen is er welkom en we accepteren iedereen zoals ze zijn. Daarom hebben we gekozen voor Hachiko, door een hulphond kunnen personen met een motorische beperking of personen met epilepsie zelfstandiger leven. En we zijn ook gewoon kei grote dierenliefhebbers en we geloven in de band tussen dier en mens.

HACHIKO

Hachiko vzw verandert levens door hulphonden te schenken aan personen met een motorische beperking en meldhonden aan personen met epilepsie. Assistentiehonden worden speciaal opgeleid om taken uit te voeren die voor het baasje niet evident of zelfs onmogelijk geworden zijn. Een assistentiehond is echter zoveel meer dan enkel praktische hulp. Ze zijn een steun en toeverlaat, een beste vriend en een bliksemafleider van de beperking. Wat zijn taak ook wordt, elke assistentiehond stimuleert de zelfstandigheid en zelfredzaamheid van zijn baasje. Een assistentiehond opent dus letterlijk én figuurlijk nieuwe deuren. Eén geplaatste assistentiehond die levenslang opgevolgd wordt, kost onze vereniging 25 000 euro. Omdat Hachiko niet wil dat de aanvrager van een assistentiehond een financiële drempel ervaart, schenken we onze honden gratis. Om dit te kunnen realiseren zijn we afhankelijk van giften en sponsoring.

Bekijk dit goed doel