De warmste koekjesbak voor Bednet

Ten voordele van Bednet

De leerlingen van de leerlingenraad hebben het initiatief geopperd om een actie op poten te zetten voor De Warmste Week. Na lang twijfelen over het doel hebben ze beslist om Bednet te steunen omdat Bednet het leven van zieke kinderen opfleurt en invult.
De leerlingen hebben , samen met de leerlingen van het 6de leerjaar koekjes gebakken .
Die koekjes worden op donderdag 19 december verkocht op de tweejaarlijkse kerstmarkt van de school.

Waarom dit goed doel?

De leerlingen van de leerlingenraad van onze school GO BS De Uilenboom in Tienen wilden een actie doen voor de Warmste Week.
Ze hebben , in overleg met directie , gekozen voor Bednet omdat ze dat een zeer mooi initiatief vinden.
En omdat Bednet met onderwijs te maken heeft , wat enorm belangrijk is , zelfs als je ziek bent.

Bednet

Ook als je ziek bent heb je het recht om naar school te gaan en bij je vrienden te zijn. Recht op onderwijs is al sinds 1990 een van de universele kinderrechten. Bednet garandeert het recht op onderwijs voor kinderen die omwille van een medische reden tijdelijk of lange tijd niet naar school kunnen gaan. Zowel vijfjarige kleuters als kinderen uit het lager en secundair onderwijs komen in aanmerking.

Bednet zorgt ervoor dat zieke kinderen de les in hun klas live kunnen volgen, van thuis uit via internet. Zo blijven ze mee met de les en houden ze contact met hun vrienden. Kinderen vergeten even dat ze ziek zijn en kunnen weer deel uitmaken van de klasgroep.

Bekijk hier het filmpje met Linde die een bezoekje brengt aan Bednetter Lola: http://bit.ly/2cHrQRs

www.bednet.be

Bekijk dit goed doel