De warmste koekenbakkerij

Ten voordele van Bednet

Onze kinderen (Robbert, 9 jaar en Eleonoor, 11 jaar) zijn zelf op het idee gekomen om een actie te doen voor de warmste week. Zij hebben zelf kerstversiering geknutseld en de papa mocht koekjes gebakken. Deze werden onder toeziend oog van moeke (grootmoeder) verkocht in de buurt.

Waarom dit goed doel?

Onze kinderen vinden het belangrijk dat kinderen die langdurig ziek zijn toch mee de les kunnen volgen zodat zij allerlei interessante dingen kunnen leren.

Bednet

Ook als je ziek bent heb je het recht om naar school te gaan en bij je vrienden te zijn. Recht op onderwijs is al sinds 1990 een van de universele kinderrechten. Bednet garandeert het recht op onderwijs voor kinderen die omwille van een medische reden tijdelijk of lange tijd niet naar school kunnen gaan. Zowel vijfjarige kleuters als kinderen uit het lager en secundair onderwijs komen in aanmerking.

Bednet zorgt ervoor dat zieke kinderen de les in hun klas live kunnen volgen, van thuis uit via internet. Zo blijven ze mee met de les en houden ze contact met hun vrienden. Kinderen vergeten even dat ze ziek zijn en kunnen weer deel uitmaken van de klasgroep.

Bekijk hier het filmpje met Linde die een bezoekje brengt aan Bednetter Lola: http://bit.ly/2cHrQRs

www.bednet.be

Bekijk dit goed doel