de warmste klusjes

Ten voordele van HACHIKO

Lior en Tuur steunen de warmste week via school, verenigingen, ... ze wilden echter zelf ook iets doen voor Hachiko.
Ze zullen in december op woensdag namiddag de handen uit de mouwen steken en zo wat centjes verdienen voor het goede doel.

Waarom dit goed doel?

Tuur en Lior hebben elk een Golden Retriever thuis als beste vriendje ... ze beseffen als geen een wat een steun je aan je harige vriend kan hebben.
Het is een moeilijke keuze welke doelen je wil steunen maar bovenop de actie die ze op school helpen steunen wilden ze nog iets doen voor deze organisatie.

HACHIKO

Hachiko vzw verandert levens door hulphonden te schenken aan personen met een motorische beperking en meldhonden aan personen met epilepsie. Assistentiehonden worden speciaal opgeleid om taken uit te voeren die voor het baasje niet evident of zelfs onmogelijk geworden zijn. Een assistentiehond is echter zoveel meer dan enkel praktische hulp. Ze zijn een steun en toeverlaat, een beste vriend en een bliksemafleider van de beperking. Wat zijn taak ook wordt, elke assistentiehond stimuleert de zelfstandigheid en zelfredzaamheid van zijn baasje. Een assistentiehond opent dus letterlijk én figuurlijk nieuwe deuren. Eén geplaatste assistentiehond die levenslang opgevolgd wordt, kost onze vereniging 25 000 euro. Omdat Hachiko niet wil dat de aanvrager van een assistentiehond een financiële drempel ervaart, schenken we onze honden gratis. Om dit te kunnen realiseren zijn we afhankelijk van giften en sponsoring.

Bekijk dit goed doel

Video's