De warmste klas van het GO! Mariakerke

Ten voordele van Kinderhartfonds VZW

De leerlingen en leerkrachten van het GO! atheneum Mariakerke, van de GO! basisschool De Wijze Eik en de GO! peutertuinen het Hartenboompje en de Twijgjes bundelen de krachten om zoveel mogelijk rondes te lopen op een afgebakend parcours in en rond de school. De leerlingen betalen hiervoor een minimum startbedrag maar mogen zich uiteraard voor een hoger bedrag laten sponsoren. De klas die de meeste rondes loopt, wint een prijs.

Waarom dit goed doel?

Het logo van onze school is een boom met een hartje erin omdat we alle leerlingen een 'warm hart' toedragen. Op zijn minst 2 van onze huidige leerlingen werden met een hartafwijking geboren en ondergingen een operatie. We willen de vereniging Kinderhartfonds dan ook financieel steunen zodat ze kunnen blijven inzetten op verder onderzoek en het verlenen van de beste medische maar ook sociale zorgen.

Kinderhartfonds VZW

het kinderhartfonds is een vereniging die kinderen met een aangeboren hartafwijking ondersteunt. Zowel op medisch – psychologisch vlak, op sociaal vlak en op wetenschappelijk vlak probeert het kinderhartfonds te helpen.

Bij ongeveer 1% van de pasgeboren kinderen een hartafwijking wordt vastgesteld. In vele gevallen gaat het om een milde afwijking, maar soms kan het om een zeer ernstige hartziekte gaan, waarvoor het kind soms meerdere operaties dient te ondergaan.

Met uw steun kan het kinderhartfonds kinderen met een hartafwijking ondersteunen. Niet alleen sociaal en psychologisch, maar ook op wetenschappelijk vlak helpt het kinderhartfonds. Uw steun is veel waard!

Bekijk dit goed doel