De Warmste Ketting met Apres-Ski

Ten voordele van Het Ventiel vzw

De warmste ketting wordt gemaakt door bewoners, personeel, familie, vrijwilligers, ...... elke deelnemer geeft 2 euro aan Het Ventiel.
Na de ketting wordt een Apres-Ski feest gegeven in ons restaurant. Iedereen is welkom in ski pak, dirndl, ....... . Er worden lekkere drankjes verkocht waarvan de opbrengst ook naar het ventiel gaat.
In november wordt ook nog een ontbijt voor het personeel georganiseerd waarvan ook deze opbrengst naar Het Ventiel gaat.

Waarom dit goed doel?

Wij zijn WZC Ramen en Poel uit Gent, een dynamisch en enthousiast WZC met het hart op de juiste plaats voor onze bewoners maar ook voor anderen. Steeds meer worden we geconfronteerd met jongdementie, ook in ons WZC. Vaak vallen deze mensen uit de boot, maar ook zij hebben recht op aandacht, warmte en aangepaste zorg om er nog te staan als MENS in het leven. Het Ventiel trok meteen onze aandacht: wat zij doen en verwezenlijken voor mensen met jongdementie is ronduit schitterend en wij willen dit dan ook maar wat graag steunen !!

Het Ventiel vzw

Jongdementie is een ingrijpende ziekte die mensen overvalt in de fleur van hun leven.Veel dingen lukken niet meer, mensen raken in een sociaal isolement.Dit willen we doorbreken met Het Ventiel.Wat vroeger alleen lukte, kan nu samen met een buddy.Samen iets doen, is ook leuker.Voor wat niet meer kan, komt iets nieuws in de plaats.Nadruk ligt op wat er wél nog kan.Het sociaal isolement wordt doorbroken. Mensen met jongdementie komen weer buiten en nemen deel aan het sociale leven samen met hun buddy.Het Ventiel biedt ook groepsactiviteiten aan.Warme contacten met lotgenoten zijn deugddoend en hartverwarmend. Buddy’s zijn geëngageerde vrijwilligers met een hart voor mensen met jongdementie.

Bekijk dit goed doel