De warmste kersttombola

Ten voordele van RAKO België

Vrienden, kennissen en familie verzamelen prijzen die we verloten op een kerstevenement in de garage van familie.

Waarom dit goed doel?

Omdat ik de organisatie persoonlijk ken en in 2007 ook kennis maakte met de lokale medewerkers op het terrein in Cambodja.

RAKO België

RAKO (Remote Area Kids Organisation) is actief op het platteland in Cambodja, meer bepaald in de provincies Siem Reap en Banteay Mean Cheay.
Siem Reap is wereldberoemd door de overblijfselen van de oude Khmertempels van Angkor Wat. Jaarlijks bezoeken miljoenen toeristen dit werelderfgoed. Het toerisme groeit jaar na jaar en ook het aantal vijfsterrenhotels wordt steeds groter!
Toch gaat de dagelijkse overlevingsstrijd voor de lokale bevolking verder, vooral op het platteland! Er is immers nog steeds een groot tekort aan zuiver drinkwater, onderwijs en medische zorgen. RAKO zet zich in om de bevolking te voorzien van waterputten en waterzuiveringsfilters en bouwt ook infrastructuur voor basisonderwijs en eerstelijnsgezondheidszorg op het platteland. Onze belangrijkste missie is het aanbieden van onderwijs aan de kinderen op het platteland, zij zijn immers de TOEKOMST van het land!

Bekijk dit goed doel