De Warmste Kerstmarkt van Sint-Pieters-Leeuw

Ten voordele van Open Armen vzw

De bewoners en het personeel van het woonzorgcentrum Belfair te Sint-Pieters-Leeuw willen samen armoede bestrijden door een Warme, gezellige Kerstmarkt te organiseren.
Kom gerust langs om van lekkere advocaat, limoncello en ander lekkers te genieten.
De volledige opbrengst gaat naar Open Armen VZW.

Waarom dit goed doel?

Residentie Belfair is een nieuw rusthuis te sint-Pieters-Leeuw voor de eerste keer doen wij mee aan de warmste week, we vroegen aan onze bewoners wat voor hen het belangrijkste was en ze kozen zonder twijfel allemaal ARMOEDE! Veel van onze bewoners leefde vroeger ook in armoede graag willen zij nu iets doen voor de gezinnen dat heden in armoede leven. daarom kozen wij voor Open armen in Halle.

Open Armen vzw

Open Armen is een vereniging waar armen het woord nemen in Halle die opkomt voor de belangen van mensen in armoede en hen vertegenwoordigt. Het is een plaats waar mensen elkaar ontmoeten, elkaar versterken en samen naar oplossingen zoeken om armoede en sociale uitsluiting de wereld uit te helpen.

Met de ervaringen van mensen in armoede formuleren we suggesties aan het beleid hoe het beter kan.

Het hoofddoel van onze vereniging is de bestrijding van kansarmoede in al zijn vormen en facetten. De armoede ervaringen van de groep staan hierbij steeds centraal.

Onze vereniging is echter ook veel meer dan dat:
“Het is een thuis, een plek waar je altijd terecht kan. Een plaats waar je je verhaal kan doen, een luisterend oor vindt, je het gevoel krijgt dat je er niet alleen voor staat en er een nieuwe wereld voor je opengaat. Het is een uitweg uit je zorgen en ook een informatie bron waar het gevoel van onwetendheid stilaan verdwijnt.” – Vrijwilliger bij Open armen

Bekijk dit goed doel