De warmste kerstmarkt en infomoment epilepsie

Ten voordele van Epilepsie Liga

We organiseren een stand op de kerstmarkt in Zonhoven. Jullie kunnen bij ons breikwerkjes, snoepjes en sleutelhangers kopen tvv de Epilepsie Liga. We staan ook klaar met flyers, folders.. voor iedereen die vragen heeft.

Waarom dit goed doel?

De zelfhulpgroep Epicentrum (Limburg) hoopt onder andere op meer bekendheid, op het vernieuwen van informatiemateriaal. Ook draagt de opbrengst van MFL voor de Epilepsie Liga bij aan de ondersteuning van de epilepsiecafés voor lotgenoten. In Limburg zal dat plaatsvinden op 20/2/2020

Epilepsie Liga

De Epilepsie Liga is er voor iedereen die in aanraking komt met epilepsie; zowel patiënten , hun familie alsook professionelen die met vragen zitten. Van jong tot oud! We ondersteunen door psychosociale begeleiding, informatie verstrekken waar nodig, luisterend oor te zijn en evenementen/infosessies te organiseren voor zij die er nood aan hebben.
Hier bovenop informeren we ook het algemene publiek; wat is epilepsie juist; hoe reageer je best bij een aanval; is iemand met epilepsie bezeten door de duivel?
Er heerst jammer genoeg nog steeds een groot taboe op epilepsie, weinigen durven er voor uit te komen. Nochtans treft epilepsie ongeveer 1/100 mensen, dit wil zeggen dat er in elke straat in Vlaanderen dus iemand met epilepsie woont. Ken jij hem/haar in jouw straat al?

Bekijk dit goed doel