De warmste kerstmarkt

Ten voordele van Spierziekten Vlaanderen

Op vrijdag 13 december zal Speelplein Pinokio Herzele op de kerstmarkt staan in Woubrechtegem. We verkopen warme en koude dranken en ook hapjes ten voordele van mensen met spierziekten. We hebben dat goede doel gekozen omdat een van onze speelpleinkindjes in een rolstoel zit en we hem een hart onder de riem willen steken.

Waarom dit goed doel?

Onze jeugdvereniging heeft al enkele jaren een kindje met een spierziekte. Nadat we vorig jaar geld hebben ingezameld voor een ander kindje dat blind was, willen we nu een goed doel nemen dat bij hem aansluit.

Spierziekten Vlaanderen

Bij Spierziekten Vlaanderen zijn personen met om het even welke spierziekte, maar ook ouders, familieleden, vrienden of andere betrokkenen welkom. Er bestaan veel verschillende spierziekten. Omdat deze aandoeningen allemaal erg zeldzaam en dus onbekend zijn, is het heel moeilijk om op zoek te gaan naar informatie of lotgenoten met dezelfde aandoening.

Deze aandoeningen zijn zo ingrijpend dat men dikwijls totaal ontredderd is na een diagnose. In sommige gevallen moeten ouders verwerken dat hun kind in een rolstoel zal terechtkomen, steeds meer verlamd zal geraken, en vroegtijdig zal sterven. Evengoed kan je echter als volwassene getroffen worden door een spierziekte. Voordien vaak kerngezonde mensen worden plots afhankelijk, kunnen niet meer werken en zitten met veel vragen.

Naast lotgenotencontacten en het uitwisselen van tips en ervaringen, zorgt onze organisatie ook voor vormingsdagen en aangepaste ontspanningsactiviteiten en volgen we de medische ontwikkelingen op de voet.

Bekijk dit goed doel