De warmste kerstkaartjes

Ten voordele van DUCHENNE PARENT PROJECT BELGIUM VZW

Eén van mijn hobby's is handlettering. Ik maak zeer graag wenskaarten. Omwille van de kerstperiode die eraan komt dacht ik eraan om handgeletterde kerstkaartjes te maken voor het goede doel.
Ik maak pakketjes van 5 kaarten voor 5€. Mooi afgeleverd met bijhorende omslag.
Na een post op facebook kwamen de bestelling vlot binnen. Op dit moment staan er al 555 kaarten op de planning. Allemaal handgemaakt. Ik weet dus wat doen de komende weken.

Waarom dit goed doel?

Mijn broer (Tuur) heeft in zijn klas een jongen waarvan het broertje de ziekte van Duchenne heeft. Omdat dit nogal leeft hier in Opwijk heb ik dit goed doel gekozen.

DUCHENNE PARENT PROJECT BELGIUM VZW

Duchenne Parent Project Belgium wil de spierziekte van Duchenne bekend maken bij het publiek en fondsen inzamelen voor het wetenschappelijk onderzoek. Met de fondsen die we onder meer via de acties van Music for Life / De Warmste Week inzamelden steunen we diverse onderzoeksprogramma's aan onderzoekscentra in heel Europa en richtten we ook het onderzoeksfonds "Kan-GO!" (Kinderen en Adolescenten met Neuromusculaire aandoeningen) op aan de KULeuven.
Om onze doelen te bereiken werken we samen met en vinden we inspiratie bij de verschillende Duchenne Parent Projects van over de hele wereld. We zijn lid van de World Duchenne Organisation (WDO).
We zijn eveneens sterk verbonden met LittleO uit het Franstalige landsdeel en met het Duchenne Parent Project in Nederland.
Duchenne Parent Project is ook lid van RaDiOrg (Rare Disease Organisation), de vereniging voor zeldzame ziekten. We werken ook samen met Spierziekten Vlaanderen.

Bekijk dit goed doel