De warmste judotraining

Ten voordele van Centrum ter Preventie van Zelfdoding

Op zondag 1 december organiseren we een judotraining van 13u45 tot 15u15 onder leiding van onze eigen trainers en een gasttrainer. Jong en oud zullen hier samen kunnen trainen ten voordele van de warmste week. Buiten zullen we ook hotdogs en warme dranken verkopen.

Waarom dit goed doel?

Vorig jaar verloren we als sportclub één van onze leden door zelfdoding. Joran moest nog 16 jaar worden. We willen hem via deze actie herdenken en ons steentje proberen bij te dragen aan de preventie van zelfdoding.

Centrum ter Preventie van Zelfdoding

Per dag overlijden 3 Vlamingen door zelfdoding, 28 mensen ondernemen een poging. Toch kan zelfdoding voorkomen worden en is preventie mogelijk. Het Centrum ter Preventie van Zelfdoding wil zelfdoding voorkomen, door de Zelfmoordlijn en door het sensibiliseren en geven van vorming ivm het herkennen van signalen dat iemand aan zelfdoding denkt en hoe hierop preventief te reageren.

Aan de Zelfmoordlijn 1813 werken we met vrijwilligers die 24/24 gesprekken voeren met mensen die aan zelfdoding denken en hun omgeving. Ze doen dit anoniem via de telefoon, e-mail en chat. Jaarlijks beantwoorden we ruim 15.000 gesprekken, jammer genoeg worden er ook gesprekken gemist. Meer middelen kunnen ons helpen meer beantwoorders op te leiden en dus meer gesprekken te voeren.

Samen kunnen we zelfdoding voorkomen!

Bekijk dit goed doel