De warmste hoop

Ten voordele van Mathi's Hoop vzw

De leerlingen organiseren een Vlaamse kermis in de school, samen met een gezellige kindermarkt waar je allerlei toffe zelfgemaakte spulletjes kan kopen. We genieten ook van hapjes en drankjes tijdens het optreden van enkele talentjes uit onze school.

Waarom dit goed doel?

De leerlingen van onze school mochten zelf kiezen voor welk goed doel ze zouden acties organiseren. Aangezien 'pesten' een thema is die zeer belangrijk is in een school en we graag de kinderen willen laten zien wat de gevolgen kunnen zijn en hoe we dit kunnen voorkomen, leek ons 'Mathi's Hoop' het ideale goede doel.

Mathi's Hoop vzw

Als vzw proberen wij onze kinderen weerbaarder te maken zodat ze leren opkomen voor zichzelf en ze ook “neen” tegen anderen durven zeggen. Dit doen we door opleidingscheques te kopen bij Ga voor geluk. Deze cheques delen we uit in scholen.
We verdelen ook pakketjes met een verdrietjespopje met zijn eigen verhaal en een kanjerbeker. Dit is een beloning omdat het kind d urft zeggen dat het gepest wordt, vaak is dit moeilijk Ook gaan we samen met hen op zoek naar een oplossing en bied ik ook aan om in de school een lezing te geven over pesten.

Bekijk dit goed doel

Video's