De Warmste Hondenwandeling - #DoggyParadise

Ten voordele van Belgisch Centrum voor Geleidehonden

Wandel mee op 15 december in domein Puyenbroeck, samen met 100den andere hondjes. We voorzien een grote verwarmde tent, waar iets kan eten en drinken.
Buiten organiseren we een gezellig kerstmarktje met leuke honden artikelen.

Daarnaast is er een leuke en interactie wandeling doorheen het domein.

Waarom dit goed doel?

Een pracht van een organisatie waar de hond centraal staat. Het was ook de eerste organisatie we van uit onze vzw onder de aandacht brachten.

Belgisch Centrum voor Geleidehonden

Het Belgisch Centrum voor Geleidehonden vzw (BCG) is een mobiliteitsorganisatie die blindengeleidehonden opleidt voor personen met een visuele beperking. Elk onderdeel van de opleiding is voor ons uitermate belangrijk. Zo selecteren we onze pups zorgvuldig, voorzien we hen van een vakkundige opleiding en zorgen we voor blijvende nazorg.

De vraag naar geleidehonden is zeer groot. In België krijgen 2 personen op 100 te maken met een vorm van slechtziendheid, zoals een verlies in gezichtsscherpte of een verlies van een deel van het gezichtsveld. Het Belgisch Centrum voor Geleidehonden stelt de blindengeleidehonden gratis ter beschikking aan personen met een visuele beperking.

Een geleidehond is voor vele blinde en slechtziende personen een steun en toeverlaat. De hond draagt bij tot de integratie in onze 'ziende' maatschappij en geeft hen de mogelijkheid zich zelfstandiger, sneller, meer ontspannen, maar vooral veiliger te verplaatsen.

Bekijk dit goed doel