De Warmste Hondenschool

Ten voordele van HACHIKO

De Affligemse Hondenschool organiseert op zaterdag 14 december een gezellige kerstwandeling met activiteiten tijdens het traject, voor zowel volwassen als kinderen. Natuurlijk voorzien we de nodige drank en eetgelegenheden zodat iedereen het warmt blijft hebben. Op onze hondenschool zal een mini-kerstmarkt met verschillende standen staan. Als kers op de taart zal er een kerstman zijn om de kids te entertainen.
Alle opbrengsten gaan integraal naar Hachiko.
De Affligemse Hondenschool wordt eind dit jaar dus een beetje warmer.

Waarom dit goed doel?

Wij zijn de Affligemse Hondenschool en wij beseffen maar al te goed wat een mooie waarde honden in iemand zijn leven kunnen zijn. De mensen die deze assistentiehonden nodig hebben, steunen wij maar al te graag.

HACHIKO

Hachiko vzw verandert levens door hulphonden te schenken aan personen met een motorische beperking en meldhonden aan personen met epilepsie. Assistentiehonden worden speciaal opgeleid om taken uit te voeren die voor het baasje niet evident of zelfs onmogelijk geworden zijn. Een assistentiehond is echter zoveel meer dan enkel praktische hulp. Ze zijn een steun en toeverlaat, een beste vriend en een bliksemafleider van de beperking. Wat zijn taak ook wordt, elke assistentiehond stimuleert de zelfstandigheid en zelfredzaamheid van zijn baasje. Een assistentiehond opent dus letterlijk én figuurlijk nieuwe deuren. Eén geplaatste assistentiehond die levenslang opgevolgd wordt, kost onze vereniging 25 000 euro. Omdat Hachiko niet wil dat de aanvrager van een assistentiehond een financiële drempel ervaart, schenken we onze honden gratis. Om dit te kunnen realiseren zijn we afhankelijk van giften en sponsoring.

Bekijk dit goed doel