De warmste herfstmarkt

Ten voordele van Centrum ter Preventie van Zelfdoding

De leerlingen van het oudste lager organiseren volledig zelf deze warme herfstmarkt. Via verschillende kraampjes willen ze geld inzamelen voor hun goed doel. Voorbeeld van een aantal kraampjes: een kerstboomverkoop, kinderkermis, dessertkraampje, kunstveiling met zelfgemaakte kunstwerken van de kinderen, gekke kapsel kraampje, .....

Waarom dit goed doel?

Samen met de kinderen van het oudste lager van de Levensboom Wevelgem kozen we dit doel. Door het spel over de streep te spelen, kwam de vraag: "Waarom leef ik?" uit de vragenbox. Door deze vraag stonden we stil bij mensen met psychologische problemen en kozen we voor dit doel.

Centrum ter Preventie van Zelfdoding

Per dag overlijden 3 Vlamingen door zelfdoding, 28 mensen ondernemen een poging. Toch kan zelfdoding voorkomen worden en is preventie mogelijk. Het Centrum ter Preventie van Zelfdoding wil zelfdoding voorkomen, door de Zelfmoordlijn en door het sensibiliseren en geven van vorming ivm het herkennen van signalen dat iemand aan zelfdoding denkt en hoe hierop preventief te reageren.

Aan de Zelfmoordlijn 1813 werken we met vrijwilligers die 24/24 gesprekken voeren met mensen die aan zelfdoding denken en hun omgeving. Ze doen dit anoniem via de telefoon, e-mail en chat. Jaarlijks beantwoorden we ruim 15.000 gesprekken, jammer genoeg worden er ook gesprekken gemist. Meer middelen kunnen ons helpen meer beantwoorders op te leiden en dus meer gesprekken te voeren.

Samen kunnen we zelfdoding voorkomen!

Bekijk dit goed doel

Video's