De warmste hapjes en drankjes in het ARhus Café

Ten voordele van NOORD-WESTVLAAMSE DOVEN EN SLECHTHORENDEN

Speciaal voor De Warmste Week bereiden chef Hans en Saskia een suggestiegerecht en tussendoortje in thema, waarvan we de opbrengst aan ons goede doel schenken.

Waarom dit goed doel?

De Warmste Week is ondertussen een traditie bij ARhus. Nu de slotshow dit jaar in Kortrijk doorgaat én we ons inzetten voor een goed doel dat collega Maddy nauw aan het hart ligt, voelen we de warme gloed van heel dichtbij!

Hoor je of hoor je niet (goed)? Iedereen hoort erbij voor ARhus! Toegankelijkheid staat hoog op onze agenda. Het ARhus-gebouw op De Munt is volledig toegankelijk voor mensen met een fysieke beperking, maar ook slechthorenden en doven ondersteunen we met:
- een gratis tolk Vlaamse Gebarentaal tijdens activiteiten
- ringleiding in ons onthaal en polyvalente zaal

Daarnaast ondersteunt collega Maddy, zelf doof, doven en slechthorenden die ARhus bezoeken. Ze zorgt ook voor de aanvulling van de collectie rond Vlaamse Gebarentaal (VGT) & dovencultuur en zit ze mee in de organisatie van VGT-basiscursussen.

Niet alleen bij ARhus, maar ook bij Nowedo vzw zet Maddy zich in voor doven en slechthorenden.

NOORD-WESTVLAAMSE DOVEN EN SLECHTHORENDEN

Sociale dienstverlening voor doven van Noord-Westvlaanderen, maatschappelijke integratie bevorderen en sensibilisering van de "horende" maatschappij over de noden van de doven en over de prachtige Vlaamse Gebarentaal. Ook zijn onze 3 afdelingen De Dofijntjes, De Blauwe Valken en De Witte Beer zeer actief in de jongerenwerking voor doven. Daarnaast hebben we ook een seniorenafdeling en vrouwenafdeling en onze kernafdeling Brugse Dovenmaatschappij bestaat dit jaar 117 jaar. En de koepelvzw Nowedo vzw viert dit jaar haar 25e verjaardag. Blijf dus aub niet doof en steun onze werking want dit jaar kregen we een groot gebouw in erfpacht waar ook heel wat kosten aan verbonden zijn. Laat ons van dit huis een echte thuis maken, een warm nest voor de honderden doven in onze provincie. Om dit gebouw in orde te krijgen hebben we toch 25.000 euro nodig voor aanpassingswerken (de rest kan via subsidies).

Bekijk dit goed doel