De Warmste Hackathon

Ten voordele van De Antwerpse Rolkar VZW

“Maak van onze maatschappij een betere plek.” Gemakkelijker gezegd dan gedaan. Je mag dit heel breed zien, zolang er maar een bepaalde groep binnen onze maatschappij beter van wordt. Zie je bepaalde problemen bij jongeren, ouderen, VZW's, of misschien wel bij dieren? Of zie je eerder manieren om bepaalde processen veel eenvoudiger of sneller te maken? Denk outside the box, zolang de maatschappij er maar op een bepaalde manier z’n voordeel uit haalt.

Waarom dit goed doel?

De hoofdprijs van De Warmste Hackathon was het kiezen van het goede doel die gesponsord werd door onze acties. Een groep studenten van het Antwerpse hebben tijdens het evenement een project opgeleverd die het misbruik van gehandicapte plaatsen tegengaat door gebruik te maken van innovatieve technologie. Vervolgens kozen zij ook de Antwerpse Rolkar als goede doel.

De Antwerpse Rolkar VZW

De Antwerpse Rolkar biedt vervoer aan voor personen met een mobiliteitsbeperking. Zowel personen met een erkende handicap als andersvaliden kunnen gebruik maken van onze dienst. Vanaf 2015 probeert de VZW zijn hoofd boven water te houden met de weggevallen subsidies, waaronder een groot aantal van het personeel werd betaald. De bijkomende kosten en patronale lasten maken het elk jaar moeilijk om het voortbestaan van de VZW te garanderen, wij zijn daarom genoodzaakt om op zoek te gaan naar giften van goodwill acties of particulieren.
Om zo de kosten voor de mensen met een beperking en tevens ook vaak een beperkt budget zo laag mogelijk te houden.

Bekijk dit goed doel

Video's