De warmste haaksels for life

Ten voordele van Berrefonds VZW

Mijn ma haakt het ganse jaar knuffels. Deze worden verkocht aan familie, vrienden en kennissen. De collectie knuffels kan worden bekeken via de facebook-groep 'de warmste haaksels for life'.

Waarom dit goed doel?

Op het moment dat we zelf onze twee kinderen verloren, was er nog geen sprake van het Berrefonds.
We zouden zelf heel blij zijn geweest met een herinneringskoffertje en willen graag ons steentje bijdragen om dit aan zoveel mogelijk ouders die in de toekomst een kind verliezen te kunnen aanbieden, in combinatie met de extra ondersteuning.

Berrefonds VZW

Het Berrefonds is een VZW die ouders ondersteunt die hun kindje verloren hebben vanaf tijdens de zwangerschap tot 12 jaar. Met de herinneringskoffertjes en koesterkoffers zorgen ze ervoor dat ouders kunnen kindje levenslang kunnen koesteren. De inhoud van een koffer is zorgvuldig samengesteld en bevat materiaal om laatste herinneringen vast te leggen en het rouwproces aan te vatten. Voor de allerkleinsten is er de mogelijkheid om ook op maat gemaakte kledij en een dekentje te kiezen naar wens van de ouders. Een koffertje is niet alleen een manier om de ouders te ondersteunen, maar ook een tool voor vroedvrouwen of verpleegkundigen om het verdriet en afscheid bespreekbaar te maken.
Met de koffers en het Koesterhuis in Antwerpen als uitgangspunt zet de vzw ook in op tal van verbindende activiteiten.
Zo organiseren ze op regelmatige basis activiteiten waar ouders en hun omgeving ruimte krijgen om op een hoopvolle manier om te gaan met verlies.
Kortom 1 grote warme familie.

Bekijk dit goed doel