De warmste gesigneerde voetbaltruien van Yari Verschaeren

Ten voordele van Steunfonds metabole ziekten

Jebbe (12 jaar) heeft een zeldzame metabole ziekte en verkoopt binnen zijn school (SJKS, Sint-Niklaas) tickets aan 1 € per voetbaltrui voor het Steunfonds metabole ziekten.
Een onschuldige hand zal per voetbaltrui (Rode Duivel of Anderlechtspeler) het winnende lot trekken en de winnaar ontvangt een gesigneerde voetbaltrui van Yari Verschaeren

Waarom dit goed doel?

Mijn zoon Jebbe (°19/01/2007) heeft zelf een metabole ziekte en kwam via UZ Gent in contact met
deze organisatie.

Steunfonds metabole ziekten

De vereniging stelt zich tot doel: de behartiging van patienten met een metabole aandoening (en hun ouders) financiële ondersteuning te bieden voor niet terugbetaalde diagnostische procedures en behandelingen. Onderzoek financieren naar diagnose, behandeling en quality of life van metabole patiënten. Metabole ziekten onder de aandacht brengen, onder meer door middel van een leefgroeiboek en website. Informatiebrochures opstellen voor een groot aantal metabole ziekten. Bijscholingen: organiseren voor perifere artsen en paramedici. De kloof verkleinen tussen zorgverleners en patiënten door actieve participatie van ouders en kinderen in de behandeling. Ondersteuning bieden als het medische faalt.

Bekijk dit goed doel