De Warmste Gemeenteraad

Ten voordele van villa vief vzw

Vlaanderen toont binnenkort opnieuw zijn warm hart tijdens De Warmste Week en daar maken de raadsleden Wichelen graag deel van uit. Voor één keer gaan de lokale politici niet in debat, maar organiseren ze over de partijgrenzen heen de ‘De Warmste Gemeenteraad’. Zij nodigen alle inwoners van Wichelen uit op het gezelligste aperitiefmoment van het jaar in De Kapelle (Bruinbeke - Schellebelle). De gemeente Wichelen is rijk aan heel wat lokale dranken en de raadsleden bieden ze dan ook heel graag aan. Je hoeft niet op tijd thuis te zijn voor het middageten, want buiten in de chalets kun je snacks eten. Het dj-duo Ludwig & Harry (de enige echte dj’s van Ludwigs Discobar) zorgt ervoor dat je snel zult opgewarmd zijn. Zij stoffen voor één keer hun vinyl nog eens af voor het goede doel! Ben je nog niet overtuigd om langs te komen? Doe het dan voor de prachtige kitcherige kersttruien die de politici zullen aantrekken en waarmee ze met veel plezier voor jou zullen poseren.

Waarom dit goed doel?

De gemeenteraadsleden en de leden van het bijzonder comité van Wichelen slaan de handen in elkaar om een actie op poten te zetten tijdens De Warmste Week t.v.v. Villa Vief. We steunen dit goed doel, omdat we het belangrijk vinden dat jongeren met een beperking ook zelfstandig kunnen wonen.

villa vief vzw

Villa Vief vzw is een project opgericht door een aantal enthousiaste ouders van kinderen met een matig verstandelijke beperking. Het doel is om er voor te zorgen dat onze kinderen in een eigen huis met de nodige begeleiding zo zelfstandig mogelijk kunnen leven.

De zorg wordt voorzien door het Persoonsvolgend Budget (PVB) .

Om een huiselijke sfeer te kunnen behouden hebben we ervoor gekozen om een wooneenheid met tien ruime studio's te bouwen. In het huis zal steeds een begeleider aanwezig zijn. Elke bewoner zal zijn eigen kamer hebben met een eigen badkamer en zithoek. Naast deze tien kamers heeft het huis een gemeenschappelijke keuken, leefruimte, bergruimte,...

Bekijk dit goed doel