De Warmste Gemeente

Ten voordele van Antikankerfonds

We willen De Warmste Gemeente van Vlaanderen worden en roepen alle gemeentelijke diensten en organisaties binnen onze gemeente op om geld in te zamelen voor het antikankerfonds.
Start op 22 september met de Grote Bib Bake Off van de bibliotheek :taartenverkoop, tweedehandsboeken- en dvdmarkt, animatie voor groot en klein, repaircafé, verhalentent enz.. Tijdens daaropvolgende culturele evenementen bieden we gebak, pannenkoeken, enz.. aan voor een vrije bijdrage. Boete- en lidgelden van de bib worden van 22/09 t/m 6/12 geschonken aan het antikankerfonds.Einde van het traject op 14 december waar we op de kerstmarkt willen bekend maken hoeveel onze gemeente heeft kunnen verzamelen voor het goede doel.

Waarom dit goed doel?

We kennen allemaal mensen in onze omgeving die met deze ziekte te maken krijgen. Begin dit jaar kreeg één van onze collega's het verdict pancreaskanker. We kiezen voor het antikankerfonds omdat het een niet-commerciële, wetenschappelijke organisatie is en ze patiënten zo goed mogelijk willen informeren over de mogelijke behandelingen.

Antikankerfonds

Het Antikankerfonds is een onafhankelijke Belgische stichting van Openbaar Nut die op internationaal niveau aan wetenschappelijk onderzoek doet, zoekt naar meer en betere behandelingsopties die (te) weinig kansen krijgen in het commerciële circuit en streeft naar doorgedreven kennisdeling met een ruim publiek en samenwerking met onderzoekers en beleidsmakers.

Investeren in beloftevolle kankerbehandelingen is broodnodig. Het Antikankerfonds wil alle kankerbehandelingen, onafhankelijk van hun commerciële waarde, een kans geven en de meest beloftevolle zo snel mogelijk tot bij de patiënt brengen.

Bekijk dit goed doel