De Warmste Friet

Ten voordele van Centrum ter Preventie van Zelfdoding

Eén weekend lang (8/11 tem 10/11) bakken wij frietjes t.v.v. het Kinderkankerfonds van het UZ Leuven én het Centrum ter Preventie van Zelfdoding. Wij hopen op zoveel mogelijk steun en klantjes!

Waarom dit goed doel?

De reden waarom we dit goede doel kozen, is omdat we enkele jaren geleden geconfronteerd werden met de zelfdoding van een jongere in onze vriendenkring. Daarom vinden wij het ongelofelijk belangrijk dat het taboe rond zelfdoding en het hebben van suïcidale gedachten verbroken wordt en zo steeds meer en meer mensen en jongeren geholpen worden via de Zelfmoordlijn.

Daarnaast gaat een deel van de opbrengst ook naar het Kinderkankerfonds van UZ Leuven. We hebben wederom een onderwerp gekozen waar we jammer genoeg in dezelfde vriendenkring ook mee geconfronteerd werden. Deze verschrikkelijke ziekte heeft geen genade, maar met deze actie hopen we het onderzoek naar kanker bij kinderen toch weer een duwtje in de rug te geven.
Meer informatie over het goede doel vindt u hier: https://www.uzleuven.be/nl/kinderkankerfonds-leuven/uw-steun-goed-besteed

Centrum ter Preventie van Zelfdoding

Per dag overlijden 3 Vlamingen door zelfdoding, 28 mensen ondernemen een poging. Toch kan zelfdoding voorkomen worden en is preventie mogelijk. Het Centrum ter Preventie van Zelfdoding wil zelfdoding voorkomen, door de Zelfmoordlijn en door het sensibiliseren en geven van vorming ivm het herkennen van signalen dat iemand aan zelfdoding denkt en hoe hierop preventief te reageren.

Aan de Zelfmoordlijn 1813 werken we met vrijwilligers die 24/24 gesprekken voeren met mensen die aan zelfdoding denken en hun omgeving. Ze doen dit anoniem via de telefoon, e-mail en chat. Jaarlijks beantwoorden we ruim 15.000 gesprekken, jammer genoeg worden er ook gesprekken gemist. Meer middelen kunnen ons helpen meer beantwoorders op te leiden en dus meer gesprekken te voeren.

Samen kunnen we zelfdoding voorkomen!

Bekijk dit goed doel

Video's