De warmste fietstaxi

Ten voordele van Quindo vzw

Ik breng met mijn overdekte fietstaxi (Jo Le Taxi) mensen van het station naar het Nelson Mandelaplein en omgekeerd. De bijdrage is vrijwillig en gaat naar Quindo.
Ik zal op verschillende momenten een paar uur (tot platte batterij) pendelen tussen het warmste plein en station. De fietstaxi is in kerstsfeer gepimpt en er zijn fleecedekentjes voorzien. Ik kan 2 volwassenen per rit vervoeren.

Waarom dit goed doel?

Omdat Quindo een fantastisch initiatief is, goeie radio maakt en jongeren de kans geeft om via muziek een zinvolle bezigheid te bieden.

Quindo vzw

Sinds 2012 kunnen jonge vrijwilligers media maken bij jongerenradio en medialab Quindo in Kortrijk, een initiatief van Howest. Onder de naam Radio Respect bouwde Quindo een dynamische sociale inclusiewerking uit. Daarmee werkt het medialab aan de ontwikkeling van sociale vaardigheden bij maatschappelijk kwetsbare jongeren. Door hen media te laten maken, willen we hun zelfbeeld verbeteren, maatschappelijke positie versterken en stimuleren de eigen toekomst in handen te nemen. De voorbije jaren werkte Quindo met gedetineerden, drugsverslaafden, vluchtelingen, jongeren uit de bijzondere jeugdzorg, allochtone jongeren. Quindo profileert zich zo als Kortrijkse bruggenbouwer tussen onderwijs, cultuur, media, welzijn en jeugdwerk.

Bekijk dit goed doel