De Warmste Faculteit

Ten voordele van Join For Water (Protos vzw)

Met de studentenvereniging van de faculteit bio-ingenieurswetenschappen, de VLK, zijn we van plan om duurzame, ecologische en zero waste producten te verkopen om de aandacht te vestigen op het thema 'water' (met onder andere Doppers, bamboe rietjes en oorstokjes, etc...). Daarnaast gaan we dit jaar ook Fairtrade producten verkopen uit de Oxfam Wereldwinkel, met als hoogtepunt een gezellig Fairtrade Café in de Agora op onze faculteit op woensdagavond 27 november. Ook de winst van onze kerstmarkt in de binnentuin van de faculteit op dinsdag 3 december gaat, zoals ondertussen traditie is geworden, naar Join For Water.

Waarom dit goed doel?

Als studentenvereniging van de faculteit bio-ingenieurswetenschappen weten we hoe cruciaal water is voor alle leven op aarde. Toegang tot water voor consumptie, sanitatie en landbouw is een fundamenteel mensenrecht en een ngo die zich hiervoor inzet verdient elke mogelijke vorm van steun!

Join For Water (Protos vzw)

Water is één van de belangrijkste thema’s van deze tijd. Join For Water is de enige ngo in België die zich voluit focust op water, en alles wat daar bij komt kijken.

Elk jaar krijgen tienduizenden mensen toegang tot duurzame oplossingen voor drinkwater, sanitair, hygiëne of water voor landbouw. In België zet Join For Water in op het verkleinen van de watervoetafdruk, want onze consumptie zet ook elders watervoorraden onder druk.

Bekijk dit goed doel