De Warmste Expo

Ten voordele van Een Hart voor Vluchtelingen VZW

Op zaterdag 21 december organiseren we in samenwerking met Lieve Blancquaert een event ten voordele van Een Hart voor Vluchtelingen vzw.

Wil je er bij zijn? Schrijf je dan snel in voor een bezoek aan de expo met inleiding door Lieve. De plaatsen zijn beperkt.

De opbrengst (€ 20 pp) gaat integraal naar Een Hart voor Vluchtelingen vzw.

Programma
13.45 uur: ontvangst met drankje
14.00 uur: inleiding door Lieve Blancquaert gevolgd door een vrij bezoek aan de expo met audioguide. Nadien signeert Lieve met plezier haar boek.

Tickets via sintpietersabdijgent.be

Waarom dit goed doel?

We organiseren onze actie in het kader van de expo Circle of Life in samenwerking met Lieve Blancquaert. De vluchtelingenproblematiek ligt Lieve nauw aan het hart, vandaar onze keuze.

Met deze actie wil Historische Huizen Gent haar sociaal engagement tonen en de organisatoren van Music for Life een hart onder de riem steken.

Een Hart voor Vluchtelingen VZW

Een Hart voor Vluchtelingen vzw is een groep van 45 toegewijde vrijwilligers – vluchtelingen/nieuwkomers inbegrepen – die hulp bieden aan alle mensen in nood. We openden een ontmoetingsruimte/ weggeefwinkel, ‘De Olijfboom’, in mei 2016 onze activiteiten blijven groeien. Iedereen brengt zijn eigen mogelijkheden en talenten naar ‘De Olijfboom’, die vele vrijwilligers hun tweede huis noemen.

Met een open hart en de juiste kennis willen we ieders start vergemakkelijken met verschillende diensten:
- ontmoetingscentrum De Olijfboom
- individuele hulpverlening
- workshops en activiteiten
- materiële hulp, via De Olijfboomn
- een buddywerking
- gerichte werkgroepen: kinderwerking, hulp bij zoeken naar woning, naaiatelier,...

Onze missie is mensen ondersteunen bij hun start en herstart, dit met elkaar te ont-moeten, hen te infromeren en de te verbinden met de bewoners van de Stad. wij activeren ook nieuwkomers en kwetsbare Gentenaars. Iedereen is hartelijk welkom <3

Bekijk dit goed doel