De warmste eitjes & meer...

Ten voordele van Poezenplaneet Betekom

Al van sinds we kippetjes hebben, zetten we op regelmatige basis onze eitjes buiten om gràtis mee te nemen... want wij tweetjes, zoveel eitjes... weggooien is te zot en waarom verkopen? Alles kost altijd maar geld... dus gaven wij ze gratis weg! Iets dat erg in de smaak viel voor de passerende wandelaars, fietsers, buren... °pretlachje° Vaak kregen we ook de reactie: Huh? Gratis? Echt? Iets dat mensen niét meer gewoon zijn. Ze maken mij al gelukkig zolang ze maar beloofde er van te genieten : ) Met de aankomst van de warmste week en na een korte brainstorm met alle tuin-inwonertjes hier, hebben we besloten voor de warmste week wél even de eitjes te verkopen! én onze gedroogde bloemen (lavendel, pampasgras...) uit de tuin, ambachtelijk netjes te snoeien en samen te binden tot mooie bundeltjes... Het is een kleine impulsieve actie, maar als ik merk dat het aanslaat, start ik aan het knutselen op een 'afvalternatieve' leuke manier. Hoe en of wat, daar denk ik alvast nog even over : )

Waarom dit goed doel?

Verenigingen zoals Poezenplaneet zijn werkelijk onmisbaar. Nog te veel worden katten (en ook andere huisdieren) als wegwerpmateriaal bezien, gedumpt, té ondoordacht in huis genomen, cadeau gedaan, verwaarloosd of omgelegd... Een menselijke lelijkheid... Als ze bij de Poezenplaneet terechtkomen staat er géén dodelijk spuitje op't menu voor hun, maar geduld, warmte, liefde, een nieuwe goéde start... Vinden ze die niet élders? Dan wordt het opvangtehuis, hun 'thuis', waar ze zorgeloos hun speelse, ronkende kattenjaren mogen genieten <3. Ik vind dat écht oprecht fantastisch... zo'n plaatsen zijn er té weinig... Wij hebben zelf 4 zwerfkatjes uit onze straat een thuis gegeven en ons hard ingezet om de populatie zwerfkatten hier in onze straat in te tomen... Het is hartverscheurend hoeveel mensen nog te leren hebben als het aankomt op dierenwelzijn... daarom dank je wel 'Poezenplaneet' om dit plekje te creëeren en er te zijn voor deze fantastische viervoetertjes.<3.

Poezenplaneet Betekom

Wij vangen verwaarloosde en achtergelaten huiskatten en kittens op. Wij verzorgen en socialiseren ze en proberen dan opnieuw adoptanten te vinden die de diertjes een nieuwe thuis en een kans op een beter leven willen geven. Diegenen die geen nieuwe thuis vinden mogen hier bij ons blijven wonen tot het einde hunner dagen. Zij kunnen in alle rust hier verblijven in grote ruimtes waar ze zich als kat kunnen uitleven.

Bekijk dit goed doel