de warmste dag in de breg

Ten voordele van Mobile School

Ouders/grootouders maken allerlei lekkers.
We verkopen deze lekkernijen en een kop koffie tijdens een gezellig samenzijn met kerstmuziek op de laatste schooldag voor de kerstvakantie.

Waarom dit goed doel?

We kozen als school dit doel, omdat de kinderen hier het geluk hebben om naar school te kunnen/mogen komen.Mobile school maakt het mogelijk dat de straatkinderen ook onderwijs kunnen krijgen ondanks dat ze niet naar school kunnen gaan.
Mobile school draagt zo een stukje zorg voor de straatkinderen.

Mobile School

Mobile School (www.mobileschool.org) is een Belgische organisatie die zich wereldwijd inzet voor straatkinderen. Wij ontwikkelen mobiele schoolkarretjes en verzorgen de opleiding van straathoekwerkers. Momenteel rijden er 55 mobiele schooltjes in 28 landen, verspreid over vier continenten: Latijns-Amerika, Aziƫ, Afrika en Europa.

Mobile School richt zich op twee doelgroepen: straatkinderen en de straathoekwerkers die informele educatieve activiteiten met hen opzetten.

Onder het motto "Als een kind niet naar school kan dan brengen we de school naar het kind" ontwikkelden we een mobiele school. Dit rijdende schoolbord met honderden educatieve spelen stelt straathoekwerkers in staat om educatieve activiteiten op te zetten. De materialen zijn technisch ontworpen op basis van mobiliteit, aanpasbaarheid, duurzaamheid en diefstalbestendigheid.

Bekijk hier een filmpje: http://www.youtube.com/watch?v=Z-jv7S73ed4

Bekijk dit goed doel