De warmste confituur

Ten voordele van Ne(s)t

Voor onze B&B maken we altijd huisgemaakte confituur van fruit uit eigen tuin. Elk jaar hebben we een hoop overschot dus dit jaar dachten we " als we onze overschot nu eens verkopen voor het goede doel'". Dit doen we voor vzw NE(S)T, een organisatie die zich slachtoffers van pooiers opvangt. Zij biedt een veilige haven aan voor kinderen die door het gerecht als onhandelbaar bestempeld worden. Via vzw Ne(s)t kunnen deze kinderen terug tot rust komen en alles verwerken.

Waarom dit goed doel?

Onze dochters studeren jeugdcriminologie en politieke wetenschappen en zijn dus heel begaan met onrecht in de wereld. Via via kwamen ze terecht op de Facebook pagina van Saskia en waren geschokt dat dergelijke dingen gebeuren in een land als Belgiƫ. Het is prachtig wat Saskia volledig op vrijwillige basis heeft gerealiseerd en meer dan nodig ook, daarom willen wij deze problematiek onder de aandacht brengen en ook steunen.

Ne(s)t

De vzw zorgt voor minderjarige meisjes en jongens die in de kinderprostitutie worden gedwongen door vrienden/familie of vreemden, ze vallen dus onder het officieel statuut mensenhandel.Onze doelgroep zijn minderjarigen jongens en meisjes die we opvangen en begeleiden, in bestaande centra zijn de faciliteiten er niet op voorzien om deze slachtoffers op een juiste manier op te vangen en te ondersteunen.
Via Ne(s)t kunnen we deze minderjarige kinderen helpen om terug kind te worden en om hun ervaringen te verwerken, bijstaan tijdens verhoren van de politie, rechtbanken en advocaten.

Door in een huiselijke sfeer tot rust te komen en hun verdriet en problemen te delen met andere slachtoffers en hulpverleners, vrijwilligers zijn we momenteel op spoor van nog een 25 andere slachtoffers die nog in dit milieu vastgehouden (valt onder gijzeling) en misbruikt worden (tot 15 x per dag verkracht), als ze dit niet doen worden ze afgeslagen, verbrand, verslaaft gemaakt aan harddrugs en alcohol.

Bekijk dit goed doel