De warmste confituur

Ten voordele van Het Ventiel vzw

Samen met bewoners en vrijwilligers maakten enkele personeelsleden heerlijke rabarbar/aardbeiconfituur t.v.v. vzw Het Ventiel.
We verkopen deze op de wekelijkse markt.
Wanneer? Donderdag 7 november
Waar? Harelbeke.

Waarom dit goed doel?

Dementie is ons heel bekend. Daarom willen
enkele bewoners, vrijwilligers en personeelsleden van WZC De Vlinder, Zorgbedrijf Harelbeke met deze actie iets betekenen voor mensen met dezelfde ziekte maar heel wat jonger zijn.

Het Ventiel vzw

Jongdementie is een ingrijpende ziekte die mensen overvalt in de fleur van hun leven.Veel dingen lukken niet meer, mensen raken in een sociaal isolement.Dit willen we doorbreken met Het Ventiel.Wat vroeger alleen lukte, kan nu samen met een buddy.Samen iets doen, is ook leuker.Voor wat niet meer kan, komt iets nieuws in de plaats.Nadruk ligt op wat er wél nog kan.Het sociaal isolement wordt doorbroken. Mensen met jongdementie komen weer buiten en nemen deel aan het sociale leven samen met hun buddy.Het Ventiel biedt ook groepsactiviteiten aan.Warme contacten met lotgenoten zijn deugddoend en hartverwarmend. Buddy’s zijn geëngageerde vrijwilligers met een hart voor mensen met jongdementie.

Bekijk dit goed doel