De warmste collegeweek.

Ten voordele van 't Land van Vlierbos

De klassen 5EM, LM, en MWe hebben tijdens de marktdag in de herfstvakantie auto's gewassen. De week na de herfstvakantie werd er een hele week lekkers verkocht: chips, chocolademelk, pannenkoeken, met op vrijdag een zelfgemaakt dessertbuffet als kers op de taart.

Waarom dit goed doel?

We zijn een school uit Diksmuide en zochten iets locaals. Bovendien is het Land van Vlierbos een ecologisch project dat heel veel mensen bereikt. Je hebt de mensen die er werken, die anders niet aan een job raken, de kinderen, met de kinderboerderij en eigenlijk elke inwoner van Diksmuide en omgeving, dankzij de zelfpluktuin, het provinciedomein...

't Land van Vlierbos

't Land van Vlierbos is een afdeling van VZW De Groene Kans, een maatwerkbedrijf in Diksmuide die werk biedt aan mensen die elders moeilijk aan de slag kunnen. De Groene Kans stelt ruim honderd mensen te werk en heeft een afdeling Groen, Voeding, Externe begeleiding en Recreatie. 't Land van Vierbos is de recreatie afdeling en omvat een kinderboerderij, samentuin, zelfpluktuin en café de IJzerboomgaard. De site is volledig gelegen in het provinciedomein IJzerboomgaard. Op de site willen we graag landbouw, korte keten, voedselproductie,... onder de aandacht brengen.

Bekijk dit goed doel

Video's