De Warmste Cirkel

Ten voordele van TUKI vzw

De keramiekstudenten van de Kunstkoepel (kunstacademie) Bilzen, hebben verschillende kommetjes, schaaltjes, ... gemaakt waar het vlammetje centraal staat in de cirkel. Koop een grote (of kleine) warme cirkel(s) en steun Tuki vzw.

Waarom dit goed doel?

Met een grote meerderheid is dit goed doel gekozen vanuit alle werknemers van de stad Bilzen, waaronder ook de leerkrachten van de Kunstkoepel, de kunstacademie. Dit goed doel dat ontstaan is in Bilzen, heeft een zeer mooi uitgangspunt: het helpen bij alles wat komt kijken bij een onverwachte en levensbedreigende ziekte bij kinderen.

TUKI vzw

TUKI is een non-profit organisatie die gezinnen waarvan een kind een levensbedreigende ziekte heeft ondersteunt op emotioneel, financieel, praktisch, administratief en juridisch vlak.

TUKI biedt ondersteuning tijdens behandelingen in Belgische ziekenhuizen maar ook als gezinnen door hun behandelende arts worden doorverwezen naar een behandeling of klinische studie in het buitenland.

Het woord TUKI is Fins voor steun, en dat is wat TUKI wil bieden in de breedste zin van het woord.

'Voor De Warmste Week 2019 werkt TUKI samen met TeamPia. Dankzij de massale media-aandacht en de spectaculaire sms-actie hebben de ouders van Pia het geld kunnen inzamelen voor het dure en niet-terugbetaalde geneesmiddel van hun dochtertje Pia.
Nu wil TeamPia met hun eigen vzw alle andere kinderen met een levensbedreigende spierziekte verder helpen. Acties voor TeamPia kunnen deelnemen aan De Warmste Week via TUKI. Registreren kan via TUKI, maar voeg dan zeker TUKI4TeamPia toe aan je actie!'

Bekijk dit goed doel