De warmste chiromarkt

Ten voordele van contactpunt ncl vzw

We organiseren een klein kerstmarktje aan ons lokaal. Er zullen zelfgebakken cakejes,speculaas, soep, hotdogs, ... verkocht worden en er kan iets gedronken worden rond onze vuurkorven.

Waarom dit goed doel?

Dit goed doel ligt ons nauw aan het hart omdat we de initiatiefnemers persoonlijk kennen. We willen hen op deze manier bedanken voor alles wat zij al voor onze chiro gedaan hebben.

contactpunt ncl vzw

Contactpunt NCL is een vzw die tot doel heeft om de levenskwaliteit van kinderen en volwassenen die lijden aan NCL (Neurale Ceroïd Lipofuscinosis) te helpen verbeteren. Deze ziekte is genetisch bepaald (autosomaal recessief) en treft jonge kinderen. Kenmerken zijn: blindheid op jonge leeftijd, epilepsie en mentale zowel als fysische retardatie. De kinderen sterven op jeugdige leeftijd daar er nog geen oorzakelijke behandeling is. Gezien er in België nog steeds weinig gekend is omtrent deze ziekte willen we er als vzw werk van maken om initiatieven te nemen en zowel kinderen, ouders, artsen, verzorgers, … met elkaar in contact te brengen. Onze 3 hoofddoelen omschrijven we als volgt: informatie verzamelen en verspreiden, bijstand en hulp verlenen aan patiënten en het ondersteunen van wetenschappelijk onderzoek.

Bekijk dit goed doel