De warmste Chill-i

Ten voordele van Huis Ter Leye

Op vrijdagavond, na een drukke werkweek, verkopen we chili kon carne en een drankje te voordele van Huis Ter Leye. Dit gaat door in een zaaltje achter ons huis. Onze kinderen ontvangen de mensen en dienen de drankjes en chili con carne op! Ook zullen mensen aanwezig zijn van Huis Ter Leye om meer te vertellen over hoe ze de kwetsbare gezinnen ondersteunen.

Waarom dit goed doel?

Wij als gezin vinden het heel belangrijk een warme thuis te hebben, waar je jezelf kan zijn en kan groeien. Elk kind heeft het recht op het vormen van een band met zijn ouders, ontspannen zichzelf te zijn en de kracht van het gezin te voelen om zo sterk in het leven te staan. Daarom steunen wij met ons gezin heel graag gezinsondersteuning voor kwetsbare gezinnen.

Huis Ter Leye

Huis Ter Leye is een Centrum voor Integrale Gezinszorg. Het biedt veelzijdige ondersteuning aan kwetsbare gezinnen met focus op de ontwikkeling van het jonge kind. Als er een groot verschil is tussen wat een baby nodig heeft en wat de ouders de eerste 1000 dagen bieden, heeft dit een negatieve invloed op het latere leven van een baby. Kinderen hebben nood aan ‘warme relaties’.
CIG Huis Ter Leye uit Kortrijk ondersteunt gezinnen om die warme relaties te bieden. De investering om een baby een zo goed mogelijke start te geven brengt veel op.
De begeleidingstrajecten zijn op maat van elk gezin. Sommige gezinnen verblijven in ons centrum, bij anderen gaan we aan huis. Diverse thema’s komen aan bod in het traject. Denk maar aan ondersteuning bij zwangerschap en bevalling, de eerste stap zetten naar de kleuterklas, werk vinden en behouden, een geschikte woning zoeken, de zorg voor een kindje leren combineren met andere dagelijkse verantwoordelijkheden, netwerk uitbouwen en zo meer.

Bekijk dit goed doel