De Warmste CAKE

Ten voordele van CRIG-fonds

De medewerkers van het Labo voor graan- en bakkerijtechnologie van campus Schoonmeersen bakken op 12-13 november cakes op bestelling. De cakes worden ter plaatse vers gebakken in de bakkerij van campus Schoonmeersen Gent. We sluiten ons aan bij #DeWarmsteDenkers: de winst van de verkoop gaat naar het Cancer Research Institute Ghent (CRIG), samen met de winst van alle andere UGent acties.

Een vanille of gemarmerde cake kost €4. Bestellen kan via fien.dewitte@ugent.be of in bureau GSCHC0.136 t.e.m. donderdag 7 november.

Waarom dit goed doel?

Samen met alle collega’s van het Labo voor graan- en bakkerijtechnologie van de UGent willen wij ons inzetten om geld in te zamelen voor het CRIG (Cancer Research Institute Ghent) omdat we allemaal wel iemand kennen die kanker (gehad) heeft. We hopen zo dat het kankeronderzoek niet stil hoeft te staan en meer en meer mensen kunnen worden geholpen. Samen met andere UGent onderzoekers, studenten en medewerkers vormen we #DeWarmsteDenkers! We bundelen de winst van alle afzonderlijke Warmste Week acties en schenken ze aan het CRIG.

CRIG-fonds

De vzw CRIG-fonds werd opgericht om het kankeronderzoek aan de Universiteit Gent en het UZ Gent te ondersteunen. Het ‘Cancer Research Institute Ghent’ of kortweg CRIG brengt alle Gentse kankeronderzoekers samen zodat er sneller en efficiënter impactvol onderzoek kan gedaan worden. Dagelijks zijn meer dan 400 onderzoekers en experten in de weer, elk vanuit hun eigen discipline: van artsen en biologen tot bioinformatici en ingenieurs. CRIG bouwt bruggen tussen deze onderzoekers, maar doet nog meer! CRIG zet hard in op de kankeronderzoekers van de toekomst door het financieren van veelbelovend onderzoek en het organiseren van gespecialiseerde cursussen, lezingen en netwerkmogelijkheden. En omdat kanker iedereen aanbelangt, maakt CRIG komaf met ivoren torens om u te informeren over kankeronderzoek! Meer info over CRIG, onze verwezenlijkingen en hoe u ons kunt steunen, is te vinden via www.crig.ugent.be of onze sociale mediakanalen LinkedIn, Facebook en Twitter (@crighent).

Bekijk dit goed doel